Atractii turistice

Atracții turistice

Creasta Cocosului

Este o arie protejata declarata rezervatia naturala in 1954.Este denumit asa pentru ca seamana cu o gigantica creasta de cocos,care se intinde pe 200 m lungime si daca urci pe varful ei,la 1200 m altitudine, la picioarele tale se va intinde Maramuresul in toata splendoarea lui.Aceasta formatiune este alcatuita din andezit din craterul vulcanului erupt in urma cu noua milioane de ani.

Biserica de Lemn Sfintii Arhangheli din Hoteni

Este un lacas de cult construit initial in Slatina din Ucraina de azi, in anul 1790,de unde a fost adusa in 1895.

Biserica era de lemn,acoperita cu dranita,avea turn cu un clopot si era prevazuta cu icoane si toate cele necesare cultului.

La intrare admiram niste trepte massive din lespezi de gresii tocite,iar mai sus si la stanga chipurile sfintilor Greco-catolici de pe o seculara fresca,iar deasupra usii gasim o simboica heraldica nobila, o sulita cu flamura osteasca si un trident ale caror capete se-ntalnesc in mica cruce sculptata.

In 2002 a fost restaurata.

Baile Ocna Sugatag

Eeste o statiune balneoclimaterica, situata la 10 km de Vadul Izei,la poalele lantului de munti vulcanici Tibles-Gutai, renumita pentru bazele de tratament modern in care apele minerale clorurate, sodice si calcinate sunt puse in valoare la adevarata lor capacitate.

Exista aici doua bazine mari si unul mic cu apa mineral rece pentru bai si aerohelioterapie, instalatii pentru electroterapie, instalatii cu aerosoli, doua bazine si trei vani cu ape minerale incalzite, instalatii pentru fizioterapie, impachetari cu parafina.

Se spune ca apa sarata din Ocna Sugatag poate face minuni daca sunt respectate curele de tratament.

Baile cu apa sarata sunt un remediu foarte bun pentru persoanele care sufera de oboseala si stres.

Biserica din Cornesti

Este construita din lemn si este una dintre cele mai vechi lacase de cult atestate, din 1615, si structura altarului este cu un secol si mai veche.

Are hramul “Sfantul Nicolae” si adaposteste in interior o pictura murala realizata de zugravul Toader Hodoscu este atestat intr-un fragment de la fereastra stranei: ”in luna lui Iulie in 27 de zile si in….si a… zugravit zm[eritul] zugrav Hodos Toader din Viseul de Mijloc Dumnezeu sa-l pomeneasca”.

Pictura murala este realizata pe panza lipita pe perete si desi este destul de degradata inca impresioneaza puternic dand dovada de prisosinta realului talent al pictorului care reiese din modul de executare a scenelor si personajelor.